vfaslogo2Wie trouwt denkt niet aan scheiden. Als het je toch overkomt, doet dat pijn en je weet dat er dan door de scheiding van alles zal veranderen, zowel op emotioneel als op financieel gebied. In deze voor u emotionele en chaotische periode is het belangrijk dat u de deskundige hulp en de adviezen krijgt die u nodig heeft.

Belangrijke zaken bij een echtscheiding zijn natuurlijk de toewijzing van de kinderen, de zorgregeling (omgangsregeling) voor de kinderen, het berekenen van de kinder- en/of partneralimentatie, de verdeling van de boedel en het vermogen en de toewijzing van de woning. Bij deze voor u ingrijpende gebeurtenis leiden de advocaten van Nauman Van der Starre u bij alle zaken die geregeld moeten worden en helpen zij u bij het maken van afspraken voor de toekomst, die voor u en uw ex-partner werkbaar zijn.

Voor welke vorm van scheiden u kiest hangt van allerlei omstandigheden af, bijvoorbeeld of er tussen u en uw partner nog overleg mogelijk is, of de echtscheiding overzichtelijk is, of er grote financiële belangen in het spel zijn en het belangrijkste: of er kinderen bij betrokken zijn. U kunt kiezen voor mediation of u kiest ieder een eigen familierechtadvocaat. Kunt en/of wilt u in deze moelijke periode blijven overleggen met uw (ex-)partner dan kunt u kiezen voor mediation. Als u er samen niet uitkomt, dan neemt u allebei een eigen advocaat in de arm, hetgeen niet automatisch inhoudt dat er dan een ‘vechtscheiding’ zal ontstaan. Door middel van overleg met de advocaat van uw ex-partner zal geprobeerd worden tot afspraken te komen, die enkel en alleen nog maar door de rechtbank bekrachtigd hoeven te worden. Mocht er ook na overleg tussen de advocaten van beide partijen geen overeenstemming bereikt kunnen worden, dan zal de zaak inhoudelijk worden voorgelegd aan de rechtbank, die uiteindelijk de knoop over de nog bestaande geschilpunten zal doorhakken.

Voor welke vorm van scheiden u ook kiest, bij Nauman Van der Starre bent u aan het juiste adres. Wij bieden u een zorgvuldig begeleide scheiding, zodat u uiteindelijk goed verder kunt.

Daarnaast komt het geregeld voor dat er jaren na de scheiding een wijziging in de omstandigheden optreedt. Hierdoor kan het wenselijk of noodzakelijk  zijn om de omgangsregeling/zorgregeling voor de kinderen te wijzigen. Ook alimentatie kan gewijzigd moeten worden. Waarvoor u ook een advocaat nodig heeft, de advocaten van Nauman Van der Starre in Oostvoorne zijn specialisten op hun vakgebied.