Het is natuurlijk leuk om op een verjaardag op te scheppen over het aantal medewerkers waaraan u leiding geeft, maar hiervan heeft u ook vast wel eens slapeloze nachten gehad. Het valt ook niet mee; u moet alles en iedereen in goede banen leiden en zorgen dat iedereen tevreden blijft.

Veel personeel staat voor veel zorgen. Dat klopt ongetwijfeld met uw dagelijkse ondernemerspraktijk. Er zijn sluimerende irritaties, er ontstaan conflicten, er wordt geroddeld, mensen worden ziek, er worden privé gesprekken gevoerd, er wordt privé gemaild en er wordt op onjuiste wijze gebruik gemaakt van het internet. Iedereen heeft het enorm druk, maar niet met het werk! En wat denkt u van de werknemer die automatisch in de verdediging gaat, zodra u een opmerking maakt over zijn functioneren? Het ligt altijd aan alles en iedereen, maar nooit aan hem. Een collega had waarschijnlijk die fout gemaakt, hij had slecht geslapen, er kwam te veel op hem af en vele anderen redenen.

Vaak komt er dan een moment dat u de desbetreffende werknemer wilt ontslaan. Ben u dan bekend met alle vereisten waaraan u moet voldoen bij een ontslag? Wij in ieder geval wel!

Vervolgens moet u een nieuw personeelslid zoeken. Het voorkomen van toekomstige problemen begint al bij het opstellen van een goede arbeidsovereenkomst, die voldoet aan alle vereisten die de wet daaraan stelt. Wij kunnen u hierbij helpen. Een goede start voorkomt een hoop problemen en scheelt u veel tijd. U kunt gaan doen waar u goed in bent, namelijk het klantencontact, de acquisitie en verdere groei van uw bedrijf realiseren, terwijl u aan ons overlaat waar wij goed in zijn! Arbeidsrecht behoort immers tot een van onze specialismen. Wanneer wij u helpen, kunt u ondernemer zijn en de rompslomp rond uw personeel met een gerust hart aan ons overlaten.